Title Image

Barriärorkestern – Mars 2015

Barriärorkestern – Mars 2015

Projektet Barriärorkestern har fått stöd från Konstnärsnämnden.

Premiär hösten 2015

Barriärorkestern är Ann Roséns nystartade orkester för experimentell, transdisciplinär konstmusik och ljudkonst.

Barriärorkestern är ett projekt med musiker utvalda för sin speciella kompetens och vilja att utmana, ta spjärn och använda sina egna barriärer för att utveckla musiken. Den röda tråden i Ann Roséns arbete sedan start varit barriärer som också projektet kommer att fokusera på, ta spjärn från och fördjupa sig i.

IMG_35471

Barriärorkesterns musiker spelar på sina ordinarie instrument och samtidigt spelar de Knämudd. Knämudd är ett specialbyggt instrument som består av textila sensorer, dator, mjukvara och högtalare. Knämuddarna är en central del i föreställningens visuella gestaltning. Musikernas rörelser, akustiska och elektroniska ljud vävs samman och bygger upp dramatiken, flödet och skapar tillsammans med berättelsen en organisk helhetsgestaltning. Den gestaltade texten underbygger, bryter upp och ger nya förutsättningar.

Medverkande: Anna Lindal violin, Eva Lindal violin, Elsbeth Berg viola, Anna Svensdotter flöjt, Sara Sjödahl dragspel, Jörgen Pettersson saxofon, Matias Karlsen Björnstad saxofon, Ola Paulsson saxofon, Jakob Riis trombon, Sten-Olof Hellström liveelektronik, ljudteknik och programmering, Sybrig Dokter koreografi, Helena Boberg text. Ann Rosén, koncept, komposition och regi.