Title Image

Workshop 2016-02-23

Workshop 2016-02-23

Barriärlyssning workshop i projektrummet Konstnärshuset Stockholm 2016-02-23

http://konstnarshuset.org/ann-rosen-barriarmoduler-2/

Workshopen genomförs med grupper på 10-12 men också mindre grupper där alla utforskar ljuden och spelar med Knämudd-instrument. Workshopen leder fram till en publik levande ljudinstallation / performance, KNÄMUDD – performativ ljudinstallation.

Så här kan det gå till : Gruppen träffas, efter introduktionen samtalar vi kring barriärer, egna, inre och yttre, de på arbetsplatsen, i samhället eller vad som är relevant för sammanhangen och gruppen.
Därefter får alla ta på sig en KNÄMUDD och börja utforska instrumentet, vi gör några övningar enskilt och tillsammans. Nu har alla lite grepp om hur man gör ljud och hur det blir tyst och nu gör vi en övning en uppgift när man inte får prata utan under ca en halvtimme endast spela Knämudd tillsammans med målet att hitta en samklang en samstämmighet ett involverande ljudlandskap där alla får plats. Workshopen avslutas med ett reflekterande samtal.

Det krävs inga förkunskaper för att delta i workshopen. Under workshopen behöver du troligen hitta nya metoder och strategier än du är van vid oavsett du är professionell musiker, terapeut, försäljare eller dansare. Du är tvungen att lyssna på sig själv, din egen kropp, de övriga i gruppen och förhålla dig till omgivning. Projektet har utvecklings och expansionspotential i flera riktningar och special utformas för varje sammanhang.

*Knämudd-instrumentet är ett specialbyggt instrument som består av en stickad sensor och en liten dator som är en synt och en sampel som man styr med sina knän. Den första versionen av Knämudd utvecklade jag för Anna Lindal, Violin och Knämudd
Nya versioner är utvecklade för stycket DYS III och för Barriärorkestern och verket Resilience som hade premiär på Fylkingen 29 oktober 2015. Den senaste versionen är utvecklad för workshops och installationer.

Date

7 mars 2016

Category

barriärlyssning